Zo haal je de herfst in huis: tips voor een knus najaar

4 september 2023

Het wordt buiten donkerder, het kwik daalt en de bladeren dansen in de herfstwind, terwijl hun kleurenpracht het landschap betovert. Het is die tijd van het jaar waarin we ons terugtrekken in onze gezellige cocons, genietend van de warmte en geborgenheid binnenshuis. De intrede van de herfst is een uitnodiging om extra gezelligheid in huis te brengen. Wij delen enkele tips voor het ultieme cocooning gevoel in huis. 

 

Omarm de zachtheid

Niets zegt gezelligheid zoals een overvloed aan kussens, kleedjes en plaids. Kies voor zachte, comfortabele materialen in herfsttinten zoals dieprood, warm oranje en rijke bruine kleuren. Leg ze op je zetel, stoelen en zelfs op de vloer voor extra comfort en stijl. 

 

Even dimmen

Laat het licht zachter schijnen en kies voor warme, sfeervolle verlichting. Hang wat sfeervolle lantaarns op, steek wat kaarsen aan of investeer in een dimbare lamp. Het juiste licht kan meteen een knusse sfeer creëren.

 

Ga voor warme aardse kleuren

Ga voor warme aardse kleuren in je interieur. Denk aan diepgroen, warm terracotta en aardse bruintinten. Deze kleuren brengen een gevoel van de natuur naar binnen en stralen rust en comfort uit. Een switch in de kleuren van de kussenhoezen kan al zorgen voor een metamorfose in je interieur. Zo geniet je in no-time van een knusse look & feel.  

 

Brand een kaarsje 

Kaarsen zijn de ultieme sfeermakers. Niets heerlijker dan op een regenachtige herfstavond in je zetel te kruipen en sfeervolle kaarsjes aan te steken. Kies voor geurkaarsen met herfstachtige aroma's zoals kaneel, vanille of den. De zachte gloed en de heerlijke geur zorgen voor een betoverende ambiance.

 

Haal de natuur in huis

Breng de schoonheid van de natuur naar binnen door de creabea in jezelf naar boven te halen. Maak een herfstkrans van bladeren en dennenappels of vul glazen potten met herfstbloemen en takken. Dit voegt een vleugje rustieke charme toe aan je interieur. 

 

Het Hyggegevoel

Omarm het Deense 'hygge' gevoel, de levensfilosofie van de Denen, die zich de laatste jaren al merkbaar buiten de grenzen een weg heeft gebaand. Het draait allemaal om comfort en welzijn. Wikkel jezelf in zachte dekens, geniet van een kopje warme chocolademelk en omring jezelf met dingen die je gelukkig maken. 

 

Zachte materialen 

Op gure herfstdagen snakken we allemaal naar warmte. Kies voor zachte, aaibare materialen zoals wol, fleece en fluweel. Deze stoffen voelen niet alleen geweldig aan, maar ze houden je ook warm en knus tijdens de koude herfstdagen.

 

Kook de lekkerste herfstrecepten

Niets smaakt heerlijker dan een warm herfstgerecht, zoals een lekkere pompoensoep of een stoofpotje, na een lange boswandeling. Maak gebruik van seizoensgroenten, zoals pompoen of paddenstoelen. Extra troef? Je geniet de hele dag van de heerlijke geuren in je huis.

 

Met deze tips maak je je huis helemaal klaar voor de herfst en creëer je een gezellige omgeving waarin je kunt genieten van het seizoen en de warmte van thuis. Dus pak een goed boek, steek die kaarsen aan en laat je omhullen door de knusheid van de herfst.

 

blogpost
Blogpost foto