Contact

Vragenvuur met rentmeester Karla

Een rentmeester, wat is dat? Waarom zou jij er als verhuurder gebaat bij zijn? Hoe gaat het in zijn werk? Onze rentmeesterschapexperte Karla legt uit.

Karla, let’s get straight to business. Jij bent dé rentmeesterschapexpert van dienst bij Living Stone. Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?

“Een doorsnee dag is moeilijk te beschrijven aangezien mijn job erg veel variatie met zich meebrengt. Enkele van de vaker voorkomende taken zijn defectmeldingen doorgeven waar een technieker voor moet aangesteld worden. Denk aan een lekkende kraan, een raam dat klemt, een sleutel die moet worden bijgemaakt. De lopende herstellingen volg ik zelf op en hierover koppel ik terug naar de betrokken partijen. Uiteraard hou ik me ook dagelijks bezig met het opvolgen van al mijn dossiers zodat zowel bewoners als eigenaars van alles op de hoogte zijn en telkens snel geholpen worden.”

Welke zaken zorgen ervoor dat jij je helemaal kan vinden in je rol als rentmeester?

“Schadedossiers zijn nooit fijn voor betrokken partijen, maar zijn nu wel zaken waar ik graag mijn tanden inzet. De samenwerking met verzekeringsmakelaars, expertiseburo’s en techniekers coördineren om zo snel mogelijk een definitieve oplossing te bekomen met zo weinig mogelijk financiële impact voor eigenaar en minimaal ongemak voor huurders.”

Welke eigenschappen moet een goede rentmeester volgens jou zeker bezitten?

“Als rentmeester moet je zeker en vast diplomatisch zijn. Zonder enige vorm van diplomatie zal je het in deze stiel niet lang trekken. Verder zijn efficiëntie, nauwkeurigheid en decisiviteit ook eigenschappen die ik persoonlijk erg belangrijk vind voor een rentmeester. En empathie, want begrip tonen is in sommige situaties écht van vitale waarde.”

Waarom kiest een verhuurder best voor een rentmeester?

“Om ontzorgd maar steeds geïnformeerd te zijn. Het verzekert de eigenaar van accurate en professionele opvolging van de goede staat van zijn pand en hij wordt telkens professioneel geadviseerd. Denk maar aan bijvoorbeeld noodzakelijke attesten zodat de woning altijd wettelijk in orde blijft. Hierover hoeft de eigenaar zich dus geen zorgen te maken wanneer hij voor een rentmeester kiest. Handig, nee?”

Zeker en vast! Bedankt, Karla, voor het fijne gesprek. We wensen je veel succes in 2023.

SchattingGratis schatting