Terrasjesweer: is jouw terras al summerproof?

28 juni 2023
Move over summerproof body, wij gaan bij Living Stone voor een summerproof terras. Van een tiny balkon of cosy stadstuin tot een villaterras om U tegen te zeggen: met deze handige tips maak je elke buitenruimte klaar voor de zomer, of je nu eigenaar bent van een woning of huurder van een appartement. Klaar om jouw zomerparadijs te laten stralen als nooit tevoren?
 

Verticaal tuinieren

Kostbare vloerruimte besparen is key als je enkel een balkon hebt in plaats van een tuin. Onze go-to tip? Verticale tuinen creëren. Het is een slimme oplossing als je weinig ruimte hebt. Bevestig hangende plantenbakken aan de reling of muur en vul ze met kleurrijke bloemen of lekkere kruiden om mee te koken. Zo voeg je in een handomdraai groen toe aan jouw balkon.  

 

Fleur je terras op met verlichting

Nog een boekje lezen op je terras op een zwoele zomeravond? Yes, please! Als je extra lang wilt genieten van jouw terras, heb je baat bij sfeervolle verlichting. Van twinkelende lichtslingers en staanlampen tot lantaarns en kaarsen, verlichting creëert een warme en uitnodigende ambiance en verlengt de tijd die je buiten kan doorbrengen.

 

Zit op je gemak

Niets zo heerlijk als buiten een aperitiefje drinken of een heuse BBQ houden! Op-en-top zomer, if you ask us. Investeer in comfortabele tuinmeubelen en ga voor multifunctioneel meubilair: een tuinstoel aan de eettafel die ook dient als zonnekloppersstoel eersteklas. Heb je een balkon of klein terras? Kies dan voor compacte tuinmeubelen, zoals inklapbare stoelen of een bistroset. Voeg kussens toe voor extra comfort. 

 

Creëer schaduw en privacy

Jezelf beschermen tegen de zon én tegelijkertijd privacy creëren? Het antwoord is zonneklaar: plaats een parasol, zonnescherm of luifel. Een fijne schaduwplek in de tuin is onmisbaar. Zo kan je comfortabel buiten zitten zonder oververhit te raken. Om extra privacy te creëren, kun je gebruikmaken van bamboematten of hogere planten. 

 

Fleur de boel op

Haal de zomer in huis, zet de bloemetjes buiten en maak het zo fleurig als je zelf wilt. Heb je een zonnig terras of net een schaduwrijk terras? Pas jouw planten hierop aan. Ga bijvoorbeeld voor lavendel, rozen en fruitboompjes in de zon en opteer voor hortensia, klimop en varens op schaduwrijke plekken. Plant ze in bloembakken of hangende manden voor een extra dimensie. Vergeet niet om regelmatig water te geven en de planten te bemesten om ze gezond te houden.

 

Bye bye beestjes

Zoemende en kruipende beestjes kunnen soms best sfeerbrekers zijn, wanneer je volop aan het genieten bent op het terras. Denk aan vliegen die vrolijk rond je eten cirkelen of wespen die graag mee een feestje bouwen. Samen met de sfeer kan algauw ook je eetlust verdwijnen. Verpreid citroenen met kruidnagel, her en der. Dat vinden wespen en muggen maar niets. Twee vliegen in één klap dus! Of plant muggenwerende kruiden rondom je terras zoals munt, rozemarijn en citroenmelisse. Zo beperk je het aantal zoemende beestjes tot een minimum. Ziezo, nu kan je met een gerust hart aan tafel schuiven.

 

Of je nu een eigenaar bent van een huis met een tuin of een huurder van een appartement met een klein balkon, er zijn altijd manieren om je buitenruimte summerproof te maken. Met deze tips transformeer je jouw terras in een prachtige zomerse oase waar je kan ontspannen en genieten van de zon.

blogpost
Blogpost foto